Balansert ventilasjon i småhus

Byggforskserien

Oktober 2015
552.303
Printet av uinnlogget bruker 03.08.2021 © SINTEF. Ettertrykk forbudt.

552.303

Balansert ventilasjon i småhus

Oktober 2015

 

Fig. v

Fig. 212

Hus med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ventilasjonsaggregatet er plassert lett tilgjengelig for vedlikehold. Horisontale kanalføringer i etasjeskilleren. Pilene indikerer luftføringen gjennom kanaler og ventiler. Avtrekk fra kjøkkenhetta går utenom ventilasjonsanlegget.

 

Denne anvisningen omhandler balansert ventilasjon med varmegjenvinning i småhus. Innholdet er også aktuelt for leiligheter med individuelle anlegg, såkalt desentralisert ventilasjon.

Anvisningen gir anbefalinger for utforming av anlegget som blant annet omfatter kanaler, ventiler og aggregat. Den redegjør for hvordan man utformer et ventilasjonsanlegg med lavt energibehov og lav støyproduksjon, og ulike former for regulering. Anvisningen viser eksempler på gode, praktiske løsninger og vanlige kanaldimensjoner. Målgruppa er tiltakshavere (byggherre), tekniske rådgivere, entreprenører og arkitekter.

Balansert ventilasjon for fellesanlegg er behandlet i Byggdetaljer 552.305 Balansert ventilasjon av leiligheter. Byggdetaljer 552.301 Ventilasjon av boliger. Prinsipper beskriver forskjellige ventilasjonsløsninger og hvordan ventilasjonsbehov kan beregnes.

 
  For å lese mer må du kjøpe tilgang.

  BFS
  kr 1 156,67 pr. mnd.

  Byggforskserien komplett

  Delserie Byggdetaljer
  kr 605,83 pr. mnd.

  Delserie Byggdetaljer

  Enkeltanvisning
  kr 310,00

  Enkeltanvisning

  Alle abonnement faktureres 12 måneder forskuddsvis.

  Se alle priser her

  Andre abonnement

  Prøveabonnement
  Gratis

  Prøveabonnement

  Studentabonnement
  fra kr 294,00

  Studentabonnement


  Les mer om Byggforskserien

  Er du allerede abonnent?   Logg inn