Humorforvaltning

 
 
En gapahuk er perfekt for korte turer i skog og mark, og skaper en nærhet til naturen som du ikke får i et telt. Men slurver du med prosjektering eller utførelse, kan resultatet i verste fall bli vått utstyr og dårlige turminner.
 
Last ned anvisningen: Midlertidig bolig uten bruksareal
 
 
Byggforskserien har en egen anvisning med råd for deg som planlegger å bygge midlertidig bolig av snø. Anvisningen Hytter og huler av snø beskriver planlegging, utførelse og innredning av ulike snøkonstruksjoner. Den viser hvilke byggematerialer som egner seg, nødvendige redskaper og detaljert utførelse av konstruksjonene.
 
Last ned anvisningen: Hytter og huler av snø
 
 
Gamle, hule trær har blitt en sjeldenhet i naturen, og det er hard konkurranse om å finne ledige hakkespetthull. Ved å sette opp fuglekasser kan flere fugler finne en egnet bolig. Byggforskseriens anvisning Boliger for pendlende fjærkre behandler planlegging og oppføring av boliger for fugler. Den behandler ikke selvbygde reir uten tak og vegger.
 
Last ned anvisningen: Boliger for pendlende fjærkre 
 
 
En skigard er et gjerde som består av skier (kløyvde trestammer) lagt på skrå på surringer om staur satt parvis ned i bakken.Byggforskserien beskriver materialer, utforming, bruk og vedlikehold av ulike skigarder.
 
 
 
Unngå byggskader – bak pepperkakehus etter forskriftene
Sju av ti pepperkakehus har alvorlige feil og mangler. Dårlig prosjektledelse og utførelse, samt feil valg av byggematerialer ser ut til å være hovedårsaken.