Fasadepuss. Skader og utbedringsalternativer

Byggforskserien

April 2013
742.864
Printet av uinnlogget bruker 23.02.2020 © SINTEF. Ettertrykk forbudt.

742.864

Fasadepuss. Skader og utbedringsalternativer

April 2013

 

Fig. v

Fig. 41

Eksempel på resultat av for sterk puss på svakt underlag. Frostskader på teglmurverket har oppstått etter at pussen har løsnet.

Foto: SINTEF Byggforsk

 

Denne anvisningen omhandler de vanligste skadene på utvendig puss på fasader av teglstein eller murblokker. Anvisningen beskriver skadeårsaker og utbedringsmåter for pussforvitring, lokale overflateskader, løs puss, sprekker og skader på utsmykninger/ornamenter. I tillegg er farge- og strukturvariasjoner og saltutslag omtalt.

Skader på puss på isolasjon er ikke behandlet i anvisningen. Utbedring av pusskader på denne typen fasadesystemer bør planlegges i dialog med systemleverandøren.

Overflatebehandling av puss og utbedring av puss med rene kalkmørtler er beskrevet i Byggforvaltning 742.663 Maling av pussede fasader på eksisterende bygninger og 770.111 Mørtler for utbedring og reparasjon av eldre murbygninger.

Skader og utbedringsmåter for murte fasader av teglstein eller murblokker er behandlet i Byggforvaltning 723.235 Murte fasader. Skader og utbedringsalternativer.

 For å lese mer må du logge inn eller kjøpe tilgang.

Med Byggforskserien får du

  • Enklere prosjektering
  • Enklere dokumentasjon
  • Hjelp til å unngå byggskader
  • Hjelp til å tolke kravene i TEK

Les mer om Byggforskserien


Er du allerede abonnent?  Logg innApril 2013 ISSN 2387-6328