Hvordan tilfredsstille kravene og likevel få god planløsning på badet

Hvor mye plass og betjeningsareal krever sanitærutstyret og hvilken planløsning er aktuell for å tilfredsstille de siste forskriftskravene til tilgjengelig, universelt utformet eller generelt brukbart våtrom?

Samtidig med at BVN 21.060 Plassbehov for sanitærutstyr er oppdatert etter byggteknisk forskrift, er enkelte punkter nå formulert enda tydeligere enn før.
 
Bladet inneholder illustrerte tabeller med oversikt over mål på sanitærutstyr og nødvendig areal for betjening, ordnet etter forskriftskravene til generell brukbarhet, tilgjengelighet (brukbart for manuell rullestol i boliger), og universell utforming (brukbart for alle).

BVN 21.110 Planløsning av baderom, toalettrom og vaskerom i boliger gir eksempler på planløsning av baderom, toalettrom og vaskerom i boliger. I tillegg til å vise løsninger for tilgjengelig våtrom og våtrom uten tilgjengelighetskrav, viser bladet nå også eksempler på universelt utformet baderom.


Eksempel på hvordan mål og betjeningsarealer kan benyttes til å utforme et baderom. Målene i BVN 21.060 ligger til grunn for anvisningene og eksemplene i BVN 21.110.

29.02.2016